Seyahat Yazıları

KÜLTÜR TURİZMİ: BAKSI MÜZESİ KONUK EVİ…

KÜLTÜR TURİZMİ: BAKSI MÜZESİ KONUK EVİ…
  • YayınlandıNisan 18, 2021

Baksı Müzesi, kültür turizmi alanında bölgede yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Doğu Karadeniz’de yeni ve farklı bir cazibe alanı oluşturan müze, bulunduğu bölge için de bir turizm kalkınma projesini hayata geçiriyor.

Anatolity Sürdürülebilir Kültür ve Turizm Vakfı ‘nın geliştirdiği Anatolity Collection Projesi’nin ilk adımı olan Baksı Konukevi, Ramazan Bayramı için rezervasyon almaya başladı. Bütün dünyayı Türk misafirperverliğini yaşamaya davet eden konukevinin ana hedeflerinden biri başta kadın ve gençler olmak üzere bölgede yaşayanlara turizm ve kültüre yönelik birçok alanda eğitim vermek.

Baksı Müzesi Konuk Evi | Resimlerle Tesettür Giyim Modelleri ve Online  Tesettür Alışveriş

Yeni haliyle grupların da ziyaretlerine ev sahipliği yapacak konukevinde, iş ve motivasyon amaçlı toplantılar, eğitim seminerleri, atölye çalışmaları düzenleyen şirket, topluluk, acente ve benzeri organizasyonların tüm ihtiyaçları karşılanabilecek. Özgün Bayburt evinin yerel mimarisini yansıtan, etnografik eşyalarla düzenlenmiş olan konukevi, 52 kişinin konaklamasına imkân sunuyor. konukevi@baksi.org

NELER GÖRÜLÜR, NELER YAPILIR?

Foto Safari, Çoruh’ta Rafting, Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü, Dilek Ağacı Ziyareti, Müze Atölyelerinde Çalışmalar. Ahi Emir Ahmed-i Zencani Türbesi, Aydıntepe (Hart) Yeraltı Şehri, Bayburt Kalesi, Çımağıl Mağarası, Sarıkayalar 

BAKSI MÜZESİNİN ÖNEMİ

Baksı Müzesi Avrupa'da Yılın Müzesi Ödülünü Aldı - Haberler

Baksı Müzesi, yoğun göç veren ilimiz Bayburt’tun Bayraktar köyünde; gurbetin, kaybolan geleneklerin, unutulan değerlerin neden olduğu sorunlara ve sonuçlara bir çözüm arayışıdır. Gelenek, gelecek ve süreklilik bağlantılarını kuran, bu bağları istihdam-beklenti ve moral unsurları ile güçlendiren bir anlayışa sahiptir. Geleneksel kültürü koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmak için araştırmalar yapan, bu zeminden hareketle özellikle kadın istihdamı projelerini uygulamaya koyan bir müzedir. Bulunduğu bölgede özel yetenekli çocukları tespit edip, burslarla eğitimlerine katkıda bulunarak, özellikle tasarım, sanat ve kültür alanlarında gelişmeleri için projeler uygulamaktadır. 

Baksı Müzesi, kendisini sadece seyirlik bir müze olarak sınırlamayan, o bölgede yaşayan insanlara imkânlar sağlayan, eğitim veren, o topraklarda yaşamayı bir sevinç haline getirmek isteyen bir müzedir.

Baksı Müzesi, diğer müzelerden farklı olarak gelenekselle sadece bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturan, bünyesinde kurduğu üretim birimleriyle, ekonomik hedefler oluşturan özel bir kimliğe sahiptir.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı

SANATÇILAR - Hüsamettin Koçan - Ressam

Baksı Kültür Sanat Vakfı Ocak 2005’te kuruldu. Merkezi Bayburt olan Vakfın kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan’dır. Vakfın temel amacı, “günümüz sanatı ile geleneksel sanatı ortak bir zeminde buluşturarak sanatı ve kültürü yaygınlaştırmak, çağdaş ve geleneksel sanat eserlerini toplamak, belgelemek, nitelendirmek, korumak, tanıtmak, bu birikimden hareketle üretim gerçekleştirmek, yerel ve ulusal kültür değerlerini gelecek kuşaklara aktarmaktır”.